""

A fogselyem helyes használata
A fogselymezés ideálisan a napi rutin fogmosás részévé válik. A fogselyem használatát tanácsos minél előbb elkezdeni, hogy megfelelően érvényesülhessenek az előnyei. A fogselymezés hatására tisztábbak lesznek a fogai, mert olyan területekről távolítja el a bakteriális fog le­pedéket, melyek a fogkefével nem érhetők el. Szakszerű használatával megelőzhető a fogkő kialakulása. Az eleinte kényelmetlennek tűnő fog­selymezés hamarosan mindenkinél érezteti az előnyös hatását.
A fogselymezéskor eleinte tapasztalt, napokon belül elmúló ínyvérzés természetes. Tartós ínyvérzés esetén feltétlenül konzultáljon fogorvosával.
1. Tekerjen lazán a két középső ujja közé kb. 40 cm hosszú fogselymet, melyet hozzávetőleg 4-5 cm-es hosszúságban feszítsen meg a két ujja között.
2. A hüvelyk és mutatóujjával tartott selymet óvatosan vezesse be a fogai közé és csúsztassa egészen az ínyszélig. Ügyeljen rá, hogy óvatlan mozdulatokkal ne okozhasson ínysérülést.

3. A fogselymet “C” alakban meghajlítva finoman tisztítsa meg mindkét fogfelszínt az ínyszél alatti területeken is. Ezután tekerjen egy újabb fogselyemrészt az ujjai közé és fogról fogra haladva folytassa a tisztítást a szomszédos fogközökben is.

4. A fogselyem segítségével szisztematikusan tisztítsa meg a fogak közötti területeket.
A fogorvosi tanács is sokat segít a kritikus fogközök tisztán tartásában.
Dentalwellness tipp: minden új fogköznél a fogselyem egy tiszta szakaszát használjuk, vagy több rövidebb szállal tisztítsunk.